Зателефонуйте

(05449) 7-31-20

(096) 046-11-60

(Приймальна комісія)

Напишіть листа

[email protected]
[email protected]

(Питання щодо вступу)

Електромеханічне відділення

     Шосткинський технікум, який був створений в 1920 році, мав 3 факультети: робітничий, механічний, хімічний. Механічний факультет складався з відділень: з експлуатації двигунів внутрішнього згорання і парових машин; з обробцки металів та дерева; електротехнічне сильних і слабких струмів. Головна мета роботи навчального закладу – підготовка з числа робітників міста і села науково - освічених організаторів виробництва, яке інтенсивно розвивалось. У 60-ті роки студенти технічних спеціальностей почали займатися технічною творчістю під керівництвом викладачів Козлова Бориса Івановича та Шарапова Андрія Михайловича. В 1967 році технікум вперше взяв участь у всесоюзній виставці технічної творчості і був нагороджений дипломом  II ступеня. У 1970-1971 навчальному році – диплом III ступеня і I місце в обласному огляді технічної творчості. За плідну роботу в цьому напрямі викладач Козлов Б.І. Міністерством і ЦК профсоюзів був нагороджений дипломом 1 і 2 ступенів. Так шляхом технічної творчості виготовлялося обладнання в лабораторіях контрольно-вимірювальних приладів, автоматизації промислових процесів, процесів та апаратів, обладнання хімічних заводів.  З часом змінювалися механізми, обладнання, матеріали, технологічні процеси, вимоги виробництва і змінювалися назви спеціальностей, їх кількість, а матеріально – технічна база електромеханічного відділення розширювалася і поповнювалася новими стендами, приладами, удосконалювалася, модернізувалася. І цей процес триває і зараз.
      Електромеханічне відділення сьогодні охоплює підготовку молодших спеціалістів з 3 галузей: машинобудування та металообробка; електротехніка та електромеханіка; автоматика та управління, до яких входять 5 спеціальностей.
     Лабораторні та практичні заняття проводяться в лабораторіях електротехніки та електричних вимірювань, основи електроніки, електроніки та мікропроцесорної схемотехніки, електробезпеки, електроустаткування та монтажу, електропостачання та налагодження,  основи метрології та ремонту, автоматичного регулювання, монтажу та наладки, експлуатація технічних засобів, автоматизованого електроприводу та електричних машин, процесів і апаратів, приводів технологічного обладнання, обладнання підприємств галузі, матеріалознавства, технічного обслуговування та ремонту, металообробних верстатів з ЧПК; загальної та неорганічної  хімії, комп’ютерних класах, електромонтажній, механічній та слюсарній майстернях.
Гордістю відділення є його студенти, а їх на сьогодні 341 особа. З 2004 по 2010 роки на денному відділенні підготовлено 629 молодших спеціалістів. Диплом з відзнакою отримали 39 випускників. Найбільш  активні  в навчанні та громадській роботі студенти  останніх 10 років: стипендіат Президента України студент групи Е-02 Школьний Андрій, стипендіат Верховної Ради України протягом  2004-2005 років був студент групи С-01 Чуприна Микола,  2006 – 2008 років  Федоров Андрій Олексійович група Е - 05.  Іменними стипендіями були нагороджені: Малишок Дмитро  (група Е-01), Кушнір Сергій група  (М-01-1),  Лобанов Віталій (група ЕА-03), Лавриненко Максим, Новіков Денис( група М-04-1) , Таванець Дмитро( група  С-06).  Найкращі спортивні досягнення навчального закладу на різних рівнях це також заслуга студентів електромеханічного відділення.

Спеціальності електромеханічного відділення:

·  Автоматизація та комп'ютерно – інтегровані технології;

·  Галузеве машинобудування;

·  Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка.

 

Знайдітьнасна мапі:

ПІДТРИМКА

Щоб отримати допомогу у вирішенні питань звертайтеся за наступними контактами:

Телефон: (05449) 7-31-20
Факс: (096) 046-11-60 (питання вступу)
Email: [email protected] або [email protected]
Сайт: htcolledge.sumdu.edu.ua

Карта сайту: переглянути

  • Електронне звернення
  • Вступна кампанія 2024
  • Документи для вступу
  • Нормативні документи
  • Кабінет вступника
  • Соціальна інфраструктура
  • Дистанційне навчання
  • Платформа "МРІЯ"
  • Вакантні посади
  • Освітня діяльність
  • Виховна робота