Новини коледжу

Круглий стіл «Хроніки гідності»

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Це свято було започатковано  2014 року з нагоди двох революцій, які відбулися в Україні: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

З метою вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, прищеплення любові до Батьківщини, виховання національно-патріотичної свідомості, збереження та донесення до студентів об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття до Дня Гідності та Свободи  керівник груп БС,ОП-23 Наталія Щасна провела дистанційно круглий стіл «Хроніки гідності».

На початку заходу здобувачі освіти ділилися власними думками щодо таких ключових понять, як «гідність», «людська гідність», «гідність нації», «революція».

Хроніку – стрічку з кадрами подій почали переглядати з 2013 року, доленосні дні якого й спонукали запровадити цю важливу дату.

Далі згадали «помаранчеву осінь» 2004 року, коли суспільна гідність українців була збурена несправедливістю виборчого процесу.

Хроніка повернула й до жовтня 1990 року – Революції на Граніті. Уже тоді з дужим голосом свідомої частини українського суспільства складно було сперечатися…

Сьогодні  ж за умов повномасштабної війни ми продовжуємо писати власну історію гідності – щодня, на полі бою та в тилу. У який спосіб? Відповідь студенти дали, прослухавши декілька історій про громадянський подвиг.

День Гідності та Свободи  не лише чергова пам’ятна дата в календарі, він символізує відданість України ідеалам і принципам побудови демократичної держави та ідеям свободи.

Бережімо пам’ять про подвиги наших Героїв, шануймо їхню незламну силу волі, мужність та відвагу!

У вас є питання? Ми з радістю готові на них відповісти.