Новини коледжу

Студентська молодь про толерантність

Напередодні  Всеукраїнської інформаційної кампанії «16 днів проти насильства» та в рамках Міжнародного дня толерантності в коледжі проведено ряд заходів, у яких взяли участь здобувачі освіти І-ІІ курсів, керівники груп, Студентська рада коледжу, Рада гуртожитку разом із вихователем.

Основною метою спільної роботи було створення безпечного освітнього середовища в закладі освіти шляхом  формування навичок конструктивного ненасильницького спілкування та усвідомлення індивідуальності та унікальності кожної особистості.

Загальним для усіх завданням було підвищення рівня поінформованості щодо значення толерантності, оскільки останнім часом навколо цього терміна з’являється багато дискусій.

Водночас ця якість є необхідною для нормальних  людських взаємин, особливо в кризові періоди життя.

Тож студенти ІІ курсу гр. ХТ-22  (керівник Л.Є. Булітко) взяли участь в інтерактиві «Яку користь приносить толерантність?».

Здобувачі освіти  груп БС-22, ОП-22, ЕІ-22 розбиралися в таких питаннях,як секрети ефективного спілкування, значення  толерантності у стосунках. Спробували свої сили в онлайн – квесті з цієї теми.

Здобувачі освіти І курсу (гр. КТ-23, керівник С.К. Лисенко) під час практичного заняття тренувалися  використовувати техніку  «Я – висловлювання» й побачили, наскільки вона пом’якшує спілкування і сприяє взаєморозумінню ; спробували у спрощеному вигляді  техніку «оригамі» та пересвідчились  наскільки різним може бути результат діяльності (що цілком нормально!); а ще відчули, як хороше вимовляти приємні слова і як це впливає на спілкування.

Головна ідея, якою були наповнені усі заходи, присвячені темі: толерантність – це взаємоповага, здатність сприймати іншу людину такою, яка вона є, поважати точку зору, навіть якщо вона є відмінною від нашої.

У вас є питання? Ми з радістю готові на них відповісти.