Новини коледжу

Перша невідкладна допомога

Сьогодні важливо, як ніколи, кожному знати основи надання першої допомоги. Адже в разі життєво небезпечних ситуацій саме вміння своєчасно надати першу допомогу можуть врятувати людину.

02 квітня в коледжі волонтер-інструктор з першої допомоги Українського Червоного Хреста Валерія ТАРАН провела майстер-клас «Невідкладні стани: серцево-легенева реанімація. Кровотеча» для працівників коледжу. Інструктор розповіла нам, як треба поводитися, коли людина непритомна чи коли в неї сильна кровотеча, коли вона вдавилася тощо. Адже саме практичне відпрацювання дає змогу сформувати вміння, які за необхідності можна застосувати в тій чи іншій кризовій ситуації.

Учасники оволоділи теоретичною інформацією та практичними навичками, а саме: зупинкою кровотечі різних видів, проведенням серцево-легеневої реанімації (непрямий масаж серця, штучне дихання) в умовах, наближених до реальних.

Від занять залишилися позитивні враження, а головне – навички, мета яких не розгубитися, не нашкодити і правильно допомогти, а може, і врятувати чиєсь життя. Хочеться вірити, що не знадобиться, але в нинішніх реаліях з цими знаннями впевненіше себе почуваєш.

У вас є питання? Ми з радістю готові на них відповісти.