Новини коледжу

ДЕНЬ МАТЕРІ-ЗЕМЛІ

20 березня/22 квітня – Всесвітній день Землі! Чому в календарі існує два дні Землі? Перший відзначається в день весняного рівнодення, коли пробуджується природа і починається новий рівень її розвитку. Засновник цього дня – відомий американський громадський діяч Джон Мортон. Він розгорнув кампанію з висаджування дерев і чагарників у 1840-х рр. для того, щоб розвивати в людях дбайливе ставлення до навколишнього середовища. Ця ідея так сильно його захопила, що коли він став секретарем штату Небраска в 1872 р., то запропонував встановити спеціальний день, присвячений озелененню. Свято має миротворчу та гуманістичну спрямованість.

Другий день Землі, 22 квітня, має екологічну спрямованість. Мета цього дня – привернути увагу громадськості до нашого спільного дому – планети Земля, нагадати людям про необхідність дбайливого ставлення до природи і турботу одне про одного, замислитися про те, що нас оточує.

Свій голос віддаю за матінку-природу,

За чистоту Землі, красу і вроду.

За екологію довкілля і душі.

Ставай і ти й діла свої верши.

Очистимо Землю від бруду і скверни,

Посіємо скрізь доброти й квітів зерна!

Хай буде планета красива й зелена

Для щастя, добра і для тебе, й для мене!

Подивіться, якою красою милує нас матінка-Земля.

Цей колаж у рамках проведення Тижня комісії хімічних технологій підготувала студентка групи БС – 23 Маценко Карина.

Також під час предметного тижня був оголошений конкурс на оздоблення пнів дерев, повалених серпневим буревієм, на подвір’ї коледжу. Ось що запропонували студентки групи БС – 23 Маценко Карина та Золіна Настя. Проголосуйте за кращу, на ваш погляд, роботу, поставивши вподобайку.

У вас є питання? Ми з радістю готові на них відповісти.